Bedrijfsprocessen

 

Voor de veel van onze producten is de basis het zelfde. We starten altijd met het opzetten van een 3D tekening. Dit doen we aan de hand van informatie die we zelf het ingemeten, of nadat we de wensen van de klant hebben besproken.

In de binnenvaart komen we altijd eerst op locatie om digitaal een schets op te zetten van de wensen, dit in combinatie met de juiste inmeet aparatuur voor de exacte bemating.

Als de opzet van het product duidelijk is, kunnen we weer terug naar de computer om te starten met maken van de 3D opzetje. Zodra deze vorm heeft gekregen sturen we dit voorstel naar onze klant, deze kan dan kijken of het is wat het moet zijn en kan de bemating controleren en zo nodig de op of aanmerkingen terug sturen, zodat wij het kunnen aanpassen.

Als we akkoord hebben om over te gaan tot productie, wordt de de tekening comleet uitgewerkt. Dit wil zeggen dat werktekeningen worden gemaakt, als ook kanttekeningen en buigtekeningen indien nodig. Er wordt een planning voor de productie uitgeschreven en de montage wordt gepland. In het comlete proceces van schets naar product loopt elk product,artikel,alle in en verkoop via ons ERP systeem van Ridder iQ. Hierdoor is van begin tot eind het hele proces inzichtelijk en overzichtelijk. De productie kan nu worden gestart. En dat begint 9 van de 10 keer bij onze watersnij machine.

Watersnijden is voor ons dé oplossing die ervoor zorgt dat wij altijd snel kunnen schakelen. Eerst wordt de juiste plaat uit onze voorraad gehaald. De acturele voorraad varieerd van platen RVS 304,316, hoogglans en k320 geslepen tot Aluminium glad, traanplaat en Staal Sigmaweld en Warmgewalsd. En dat alles met diktes varierent van 2 tot 40 mm. Als de juiste plaat is geselecteerd word deze op de watersnijder geplaatst. Het Nesting pakket dat gekoppeld is aan het ERP systeem weet precies welke onderdelen er gesneden moeten worden, en ook of dit nog gehaald kan worden uit een restplaat van een eventueel vorige keer. Dit werkt uiteraard behoordlijk efficieet waardoor de klant betaald voor het materiaal wat gebruikt wordt en voor grote hoeveelheden restafval. Het snijden kan beginnen. 

Als de watersnijder klaar is, kunnen de onderdelen uit de machine worden geraapt. Vervolgens kunnen kleine en scherpere onderdelen worden ontbraamd. Indien het een opdracht betreft waar alleen een snijpakket moeten worden geleverd word alles hier in gepakt en klaar gemaakt voor transport. Maar in dit geval blijven de onderdelen in onze productie lijn en wordt het snijden gereedgemeld waarna het procces zich vervolgt.